dinsdag, oktober 11, 2005

Innovatie vouchers van 7500 euro beschikbaar

De subsidieregeling pilot Innovatievouchers tweede fase treedt op 17 oktober a.s. in werking. Dit betekent dat MKB-ondernemers die dag een aanvraag voor een innovatievoucher kunnen indienen bij SenterNovem in Den Haag.

Er worden 150 vouchers ter waarde van EUR 7500,00 per stuk beschikbaar gesteld.
Doelstelling: MKB-ondernemers kennis te laten maken met kennisaanbieders.

Belangrijkste kenmerken:
MKB ondernemer kan alleen of met minimaal 2 andere MKB-ondernemers een vraag uitzetten bij een kennisinstelling in Nederland, Vlaanderen of Noordrijn-Westfalen.
In Nederland worden vouchers ingeleverd bij:
  • Hogescholen, universiteiten en academische ziekenhuizen
  • Onderzoeksinstellingen zonder winstoogmerk die structureel worden gefinancieerd door de overheid en onderzoek en ontwikkeling verrichten
  • Stichtingen zonder winstoogmerk die zelf onderzoek en ontwikkeling verrichten en gefinancierd worden door de EU
De kennisvraag moet toepassingsgericht zijn. Dat wil zeggen dat deze gericht is op overdracht van nieuwe kennis voor de ondernemer. Het betreft bestaande technologie of technologische kennis met betrekking tot producten, processen of diensten.
De kennisvrag kan niet worden beantwoord door het leveren van uitsluitend goederen, zoals software of het geven van cursussen of verkoopgerichte marktactiviteiten.
Niet subsidiabel zijn stages van studenten, evenmin kosten aan derden, tenzij het een kennisinstelling is die binnen de regeling past.

Een ontvangen voucher moet uiterlijk 1 maart 2006 worden ingeleverd.

Hoe vraagt u aan?
Per 17 oktober kunt u een volledig ingevulde aanvraag per post indienen bij SenterNovem in Den Haag. Aanvragen die voor 17-10 00.00 binnenkomen zijn niet geldig.
De volgorde van binnenkomst van aanvragen deze dag is niet van belang.

Wil je ondersteuning bij het invullen van een innovatievoucher, neem dan contact op met Syntens Amsterdam 020-6231000 en vraag naar Annewies Kuipers of Arno Bouwens.

Voor meer informatie kijk op www.senternovem.nl/innovatievouchers.